busbar1
Busbar2

 

Enertech Hungária kft. A villamosipari fémmegmunkálás specialista - Áramvezető sínek gyártása

Enertech Hungária Kft. – Villamosipari fémmegmunkálás divízió

Az egyre növekvő kereslet transzformátorállomásaink iránt megkövetelte a kellő mennyiségű áramvezető sínek (E-Cu, E-Al) megmunkálásához szükséges gépparkunk bővítését, korszerűsítését. A piaci tendenciák figyelembevételével nagyobb lépésre szántuk el magunkat és a komolyabb beruházásunk eredményeképp, új CNC vezérlésű berendezéseink nagy kapacitásának következtében belső megrendeléseink mellett lehetőségünk nyílt külső, egyedi és nagy-szériás megbízások felvételére is.

KIF áramvezető sínek beépítése KIF elosztóba

A megrendelőink által biztosított rajzok alapján a rézsínelemek CAD/CAM szoftverünkben kerülnek programozásra. Autonest alkalmazásunkkal a rézsín hulladék optimális szinten tartható. CNC vezérelt speciális sínstancológépünk és hajlítógépünk segítségével szinte minden technikailag kivitelezhető formát létre tudunk hozni az adott paramétereken belül, vagyis a megmunkálható réz, - alumínium, - és acélsínek hossza opcionálisan maximum 6000mm, szélessége 15-200mm, vastagsága pedig 3-20mm lehet. Stancolószerszámaink formájukat és méretüket tekintve széles választékban állnak rendelkezésre. Különböző típusú megrendeléseinknek köszönhetően hajlítószerszámaink száma is egyre bővül. Szükség szerint standard méretű új szerszám 3-5 munkanapon belül, speciális, egyedi szerszám néhány héten belül beszerezhető. Igény esetén az áramvezető és egyéb sínelemek élvégvágása, sorjátlanítása, polírozása, forrasztása és jelölése is biztosított. A késztermékek szállítása a megrendelő által megadott címre, zárt járműben, oldalemelővel és fedéllel ellátott, fóliázott EUR raklapon, illetve nagyobb sínelemek esetén extra méretű kalodákban történik.

Stancológép

Áramvezető sínek stancolása

A Boschert CU Profi speciálisan réz- és alumínium sínek megmunkálására tervezett gép. A CU Profi az áramvezető síneket teljes körűen és mindenek előtt rendkívül hatékonyan dolgozza fel, így a különböző stancolási folyamatok (lyukasztás, nibbelés). A CU Profi nyolc szerszámhellyel rendelkezik és három különböző menetátmérőig szerszámcsere nélkül működtethető.

A CU Profihoz tartozik továbbá külön vágófej (60x8mm), mely az áramvezetősíneket ismételhetően a kívánt hosszúságra vágja. Az oldalsó szorítófogókkal ellátott beépített anyagbehúzónak köszönhetően a feldolgozás szinte hulladékmentessé válik. A stancolt késztermék elvezetése automatikus billenőasztal segítségével történik, így egy áramvezetősín teljes hosszában (4000mm) feldolgozható megszakítás nélkül.

Megmunkálható sínek méretei és műszaki adatok:

Megmunkálható hossz: 6000mm 
Megmunkálható szélesség: 15-200mm
Megmunkálható vastagság: 3-20mm
Szerszámhelyek száma: 8 (AMADA)
Szerszám átmérő max: 31,7mm (Menetvágás: M3-M16)
Stancoló erő: 1x400kN (40T)
Helyzetpontosság: ∓ 0,1mm
Ismétlési pontosság: ∓ 0,05mm

 

Áramvezető sínek hajlítása

A stancolási folyamatok mellett a fémsínek hajlításait a Boschert Gizelis G-FLEX 3140 típusú berendezéssel végezzük, mellyel a sínek hosszanti megmunkálása is tökéletesen kivitelezhető. Digitális érintőképernyős vezérlése miatt könnyen kezelhető, ami rendkívül precíz és effektív termelést eredményez.

CNC élhajlító gép

Élhajlítás. Megmunkálható sínek méretei és műszaki adatok:

Hajlítási hossz: 3100 mm
Nyomóerő: 140 T
Tengelyek száma: 4

Tegye próbára teljesítményünket és megbízhatóságunkat, várjuk megkereséseiket elérhetőségeink egyikén:

Üzenetküldés
Tájékoztatjuk, hogy az üzenet elküldésével hozzájárul a személyes adatainak az adatkezelési tájékoztatónkban foglaltak szerinti felhasználásához.