Cellpack Gél portfólió, Géles kötő- és leágazó dobozok a villamos kötések, elektromos komponensek fizikai védelmére.

Amikor elektromos eszközöket, komponenseket, áramköröket, vagy villamos kötéseket kell megvédenünk a külső behatásoktól - például a nedvesség, pára, por, korrózió vagy akár rovarok - általában öntőgyantás és géles termékek jelentik a legbiztosabb megoldást. 
A földkábeles alkalmazások esetében többnyire a hagyományos kiöntőgyantás szerelvények jelentették és jelentik ma is a legbiztonságosabb, végleges kötési megoldást.
Napjainkban egyre-másra jelennek meg igények kisfeszültségű alkalmazásokban, amikor otthoni, vagy akár ipari alkalmazások esetében szükség van egy adott áramkör, vagy villamos kötés kültéri, esetleg föld alatti elhelyezésére. Az okosotthon megoldások terjedésével várhatóan egyre több olyan gyengeáramú, vagy kültéri kerti vezérlés megoldás kerül rendszeres napi használatba, aminek kötését védenünk kell a nedvességtől, párától. A zárt kötődobozok, amik általában IP55-65 szintű védelmet jelentenek csak részleges megoldást nyújtanak a problémára, mivel a kondenzációs hatás miatt a lecsapódó pára is okozhat elektromos zárlatot, vagy eredményezheti az adott berendezés hibás működését. 
Ez leggyakrabban erősen párás környezetben vagy általános folyamatos kültéri használat esetében következhet be, a hőmérséklet-ingadozás hatására.

A Cellpack Gél portfólióját és a legtipikusabb felhasználási területeket kiválóan bemutatja a következő videó:

Kompakt géles kötő- és leágazó szerelvények

 A géles kötő- és leágazó dobozok esetében a legstrapabíróbb és legszéleskörűbben használható termékcsalád az EasyCell leágazó és kötődobozok, amelyben az UV-álló, égésgátolt tokozatnak köszönhetően használható kültéren, beltéren, talajban vagy akár vízbe merítve is. A szereléshez semmilyen speciális szerszám nem szükséges, a tokozat tartalmazza a használatra kész gélt, így keverési idővel sem kell számolni. A telepítés után nincs várakozási idő, azonnal üzembe helyezhető. (EN 50393 szabvány szerint IP68 védettségi szintnek megfelelő)

Cellpack Easy-Protect Gélbox, Wago 221 karos összekötő elemmel

Sok esetben felmerül az igény egyedi kötések nedvességtől és párától való megóvására ipari környezetben, vagy gyengeáramú alkalmazások esetében, erre válaszul a Cellpack és a Wago közös fejlesztéseként jött létre az Easy Protect gélbox. Ezek a termékek a Cellpack kompakt kötődobozokhoz hasonlóan gyors és megbízható védelmet biztosítanak kifejezetten a Wago 221 Kompakt széria karos összekötő elemeihez.

Az Easy Protect VDE típusteszt szerint MSZ EN 60998-2 szabványnak felel meg és IPX8 védettséget biztosít (221 Wago Compact összekötőkkel használva).

A tokozat egyedi kialakítása biztosan tartja az összekötő elemet, annak véletlenszerű kihúzása nem lehetséges. A Gélbox szerelése könnyen, minden egyéb szükséges eszköz nélkül is kivitelezhető.

Az előre töltött Gélbox azonnal használható. Mivel szilikonmentes, ezért a legtöbb ipari szektorban alkalmazható. Az UV-álló tokozatnak köszönhetően kül- és beltéri felhasználásra is alkalmas. Gyengeáramú alkalmazásoknál akár kötődoboz nélkül is alkalmazható olyan esetekben, amikor a porvédelem nem szempont.

(WAGO mint bejegyzett védjegy a WAGO Verwaltungsellschaft GmbH tulajdona.)

Üzenetküldés
Tájékoztatjuk, hogy az üzenet elküldésével hozzájárul a személyes adatainak az adatkezelési tájékoztatónkban foglaltak szerinti felhasználásához.